четвер, 3 січня 2013 р.

Жанри природи

Бог, без сумніву, митець. Він все творить натхненно; естетично; а вже тоді функціонально і раціонально. Логічна сторона його творіння бездоганна, але є багато більше нелогічного, тобто надлогічного, вищого за логіку.
Ось вам 4 жанри природи: Зима, Весна, Літо, Осінь. Насолоджуйтесь всіма по порядку, встигніть пізнати усі, поки матінка-природа на всю силу виконує їх. Усі вони такі потрібні, такі прагматичні, такі неминучі, і водночас, такі прекрасні, загадкові, багатогранні, цікаві.
Що ж, буває і природі не завжди вдається дотримуватися чистоти жанру. А буває, вдається. Цілі дні золотої осені: дерева в гарячих барвах під акомпонемент косого сонячного проміння, або день, виконаний в зимових тонах: засніжена вузька дорога крізь вкриті інеєм дерева, в густому молочному тумані.
Це ніби Бог написав сценарій, а природа його виконує. Ну, як і з кожним актором, буває, природа не в настрої. Тоді вона просто усе поливає сірим монотонним дощем, і місто міситься в болоті. А може це Бог не в настрої..? Хіба можна веселитися під пронизливий холодний вітер і довгий повільний дощ? Хіба що, кожен жанр має свого любителя і шанувальника. Адже комусь подобається джаз, а комусь рок. Гірше, це ходити лише на комедії.

Немає коментарів:

Дописати коментар